Onze producten

Wij zijn een Agricamping/Agriturismo wat in Italië betekent dat je een boerenbedrijf hebt met een toeristische activiteiten.
Niet alleen ontvangen wij gasten zoals een camping dat doet maar wij verbouwen ook producten om gasten te mogen ontvangen.

In ons geval hebben wij meer dan 250 olijfbomen. Deze bomen moeten het hele jaar door zo nu en dan wat aandacht krijgen, door middel van ze te snoeien of de wat jongere bomen geleiden voor een juiste groei. Eind 2021 hebben we een dichtbegroeid stuk bos van ongeveer 3000 m2 uitgekamd.
Het was enorm verwilderd. Tijdens het met de hand ontbossen kwamen we veel olijfbomen tegen, veelal verstikt door de wildgroei eromheen. Dit dichtbegroeide bos bleek een olijfgaard te zijn geweest!  Zo hadden we er ‘opeens’ een olijfgaard bij van zeker 150 bomen. De meeste ervan waren misvormd en sommigen verstikt. Andere bomen waren op zoek naar het licht en hadden veel te lange takken. Al deze bomen hebben we teruggezet naar de juiste proporties. Door de ruimte die zij hebben gekregen kan de natuur z’n gang gaan en hopen wij over een paar jaar ook daar onze olijven te kunnen plukken.

Oogsten

Eén keer per jaar, meestal tussen eind oktober en december worden de olijven geoogst.
Wij doen dit met de hand. Er zijn grote netten die om de boom gelegd worden.
Vervolgens hark je de olijven uit de boom. Wanneer de boom leeg is, worden de olijven in het net verzameld naar één punt. Deze olijven worden in een kist gedaan en daarna is de volgende boom aan de beurt.
Dit proces mag 3 dagen duren. Anders worden de olijven te oud.
Na 3 dagen oogsten gaan de gevulde kisten naar de “Frantoio”. Daar wordt er olijfolie van gemaakt.
De opbrengst van alle olijven is ongeveer 15% aan olijfolie.
Het is altijd een hele happening. Hard werken maar ook genieten. En elk jaar is het weer een verrassing hoeveel olijven er uit de bomen komen.
In de Marken is er veel olijfteelt.  
Rond eind oktober zie je dan ook vele Marichigianen de olijven plukken.

Streekproducten op de camping

Wij verkopen onze eigen producten.
Uiteraard onze eigen olijfolie. Maar ook heerlijke vijgenjam.
Van olijfbomen die het niet meer doen maken wij olijfplankjes. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze worden afgewerkt met lijnolie waardoor ze ook te gebruiken zijn als borrelplankje. Maar ook voor decoratie is het een leuk item. Als laatste verkopen we onze eigen olijven.
Voor prijzen kunt u op deze link klikken

Onze producten zijn te verkrijgen op de camping maar wij bezorgen ook in Nederland.
Het is een leuk product om kado te doen voor een gelegenheid zoals een verjaardag of in een kerstpakket.
Ben je geïnteresseerd in onze producten? Neem even contact met ons op.