De regio Le Marche (de Marken) – voor een afwisselende vakantie

Ben je op zoek naar een actieve vakantie of toch liever een relax vakantie? Veel is mogelijk en een beetje afwisseling zorgt vaak voor een onvergetelijke zomervakantie. De regio Le Marche biedt veel opties zoals een dagje strand, slenteren door de authentieke dorpjes, een dagje winkelen en de prachtige omgeving verkennen of een heerlijke wandeling maken.

Ben je een strandliefhebber? De Adriatische kust, in het oosten van Le Marche bestaat uit zowel zand- als kiezelstranden. Vanaf onze agriturismo is het een klein uurtje rijden naar het strand van Recanati of Civitanova. Met een beetje geluk schijnt de zon van ’s ochtends tot ’s avonds.

Onze camping ligt in het midden van Le Marche in het plaatsje San Severino Marche.
Het ligt in Midden-Italië aan de oostkant, tussen de Adriatische zee en de bergketen de Monte Sibillini (de Apennijnen). In deze regio van Italië vind je nog rust, ruimte en puurheid. Le Marche is een regio die rijkelijk is gevuld met bezienswaardigheden. Het wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd en heeft een landschap als een ‘lappen deken’. Hier vind je glooiende heuvels die verfraaid worden door burchten en kastelen. Vruchtbare landbouwgronden, wijngaarden, spectaculaire bergen, eindeloze stranden, ongerepte natuur, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes waar je heerlijk ver terug in de tijd kunt duiken. Invloeden uit de Griekse en Romeinse tijd en uit de vroege middeleeuwen zijn overal te bespeuren. Eeuwenoude stadjes met prachtig bewaarde cultuur vind je terug in bijv.; Perugia, Ancona, Sirollo, Assisi, Macerata, Tolentino en niet te vergeten San Severino Marche zelf. Nog geen hordes toeristen zijn er in deze omgeving maar er kan nog genoten worden van de rust, de ruimte en de puurheid van het normale leven in Italië. In Le Marche kun je nog heerlijk genieten van je vakantie in een stukje authentiek Italië. Je kunt er alles vinden waar Italië om bekend staat.