De Horecakar

Als eyecatcher hebben wij op de camping een horecakar. Het is een centraal punt waar gezellige ontmoetingen kunnen plaatsvinden onder het genot van een drankje. Er is schaduw rondom de kar, wat fijn is voor de warme zomerdagen.

De onderkant van deze kar is een oude ‘carro granello’, oftewel een oude graankar.
Op alle hoeken van de kar is iets te vinden. Aan de linkerkant een koelkast gevuld met allerlei koude drankjes. Daarnaast doorzichtige kastjes gevuld met tijdschriften en boeken over de omgeving, een kastje met wat zoute versnaperingen en een kastje met glazen.
Aan de achterkant van de kar bevindt zich een vriezer gevuld met ijsjes.
Voor een lekker kopje koffie of thee moet je aan de rechterzijde zijn.
Aan de kar zijn 3 tafels bevestigd met stoelen eromheen.
Een punt van samenkomst en gezelligheid als dat gewenst is.
Ook ideaal voor een gezellige pizza – of Italiaanse avond.

Er ligt een map met A4-tjes waar de prijzen van de drankjes/ijsjes op vermeld staan.
Zo heeft ieder gezin een eigen A4 formulier waarop de genomen drankjes aangekruist kunnen worden zodat dit aan het einde van de vakantie kan worden afgerekend.

Zwembad

Het zwembad heeft een panoramisch, weids uitzicht over de heuvels van Le Marche en ligt tussen de olijfbomen op een centraal punt van de camping zodat het voor alle campinggasten goed te bereiken is. Met de warme zomers in Italië is het natuurlijk fijn om na een dagje op pad te zijn geweest heerlijk af te koelen in het water om vervolgens te genieten op één van de ligbedden met parasols.

Activiteiten

In het hoogseizoen organiseren wij 2 keer per week een gezellige avond. De campinggasten kunnen dan gezellig aanschuiven aan één van de tafels bij de Horecakar. De Italiaanse avond bestaat uit een 4 gangendiner (aangepast voor kinderen) en op vrijdag is er de pizza-avond. Een fijn, ontspannen samen zijn, genieten van het eten, het uitzicht en de gezelligheid.

Bij genoeg animo organiseren wij 1 keer per week een wijnproeverij op de camping. Umberto van wijnboerderij Gagliardi schotelt de gasten verschillende wijnen voor, waaronder de Verdicchio en de Sangiovese wat typische wijnen uit Le Marche zijn. Bij deze wijnproeverij wordt ook een kleine aperitivo geserveerd.

Het is mogelijk om een kookworkshop ‘pasta maken’ te volgen. Deze workshop kan 1 keer per week georganiseerd worden in het restaurant Salsi in het dorp San Severino Marche en wordt gedaan in de ochtenduren onder leiding van de eigenaar Luca.
Aansluitend wordt de zelfgemaakte pasta genuttigd onder het genot van een glaasje wijn.

Er kunnen elektrische mountainbikes worden gehuurd voor 1 of meerdere dagen.
Ook is het mogelijk een fietstour onder begeleiding te maken. Je bent dan een hele ochtend op pad met een gids. De route wordt aangepast op niveau en wensen.

Activiteiten Kinderen

 • Uitkijktoren (met zicht op het Sibillinigebergte)
 • Trampoline (groot)
 • Tafeltenninstafel
 • Zandbak
 • Glijbaan
 • Schommels
 • Klim-/speelhuis
 • Allerlei gezelschapsspelletjes (te leen bij de receptie).
 • Sjoelbak, bij de receptie te vinden.
 • De stoere kinderen mogen natuurlijk een keertje meerijden op de shovel met boer Tom.
 • Vindt je kind het leuk om een keer een rondje op de quad te rijden?
  Aan de andere kant van de camping kan dat op een braakliggend stuk terrein.
  Dit  uiteraard wel onder begeleiding van een van de eigenaren van de camping. Ook met
  de nodige veiligheidsmiddelen zoals een helm en bodyprotector. Deze kun je lenen bij ons.