Over ons

 

Wij zijn Tom en Nicolien, de oprichters van camping Le Farfalle. Ons gezin bestaat uit 3  meiden. Charlotte (1999), Daphne (2002) en Sophie (2008). Wij houden van reizen met ons gezin en ons favoriete vakantieland is Italië. Al jaren spenderen wij onze zomervakantie op verschillende plekken in dit land. Van 2013 tot 2021 hadden wij een camper en zijn we op veel plekken in Italië geweest, van noord tot zuid.
Wij hebben van alles gezien, geproefd en beleefd en daar vooral erg van genoten.

Waar een ander misschien toch blij is om na een vakantie naar huis te gaan, hadden wij daar op de een of andere manier juist niet die behoefte aan.
Zo ontstond langzamerhand het idee om ooit een keer te vertrekken naar ons geliefde vakantieland. In de loop van de jaren is dit gevoel alleen maar sterker geworden. Dit resulteerde in 2019 in het gericht zoeken naar een stuk grond. Een aantal keren liep dit uit op gesprekken bij de desbetreffende gemeente. Maar om de een of andere reden lukte het niet goed daadwerkelijk verder te komen in het proces van kopen. Dit mislukte twee keer.
Na de tweede mislukte poging besloten we in oktober 2020 om samen een weekje naar Italië te gaan en daar met een makelaar wat huizen met grond te bekijken. Uiteindelijk kwamen we terecht op een prachtige plek in het heuvelachtige le Marche in het kleine plaatsje San Mauro (gemeente San Severino Marche).

We waren allebei verliefd op deze mooie, rustige plek en zijn het koopproces gestart. Dit leidde dit keer tot positieve feedback van de verkopers. Zoals het in Italië gaat duurt alles erg lang maar op 5 augustus 2021 hebben wij de sleutel van onze boerderij gekregen en kon het grote avontuur beginnen.

Enkeltje Verweggistan

Onze jongste dochter Sophie heeft meegedaan aan het tv programma ‘Enkeltje Verweggistan’. Het is een programma van de NPO wat gaat over kinderen die gaan emigreren. Ze volgen het proces van de verhuizing vanuit Nederland naar Italië.
De aflevering van Sophie is terug te kijken op NPO start klik Hier om het terug te kijken.